Szegedi  hírek
Rádió 88 megint növelte hallgatottságát
Szegedi   2011-07-11 11:00:37
iwiw facebook twitter
Már több mint tíz éve készül rádiós közönségmérés Magyarországon. Minden évben háromszor januárban, májusban és szeptemberben telefonon hívnak fel szegedieket és egy nagyon bonyolult folyamat végén megtudhatja ország világ, hogy melyik rádiót mennyien hallgatják.

2012 januárjában a GFK Hungária – Ipsos kutatásban élenjáró két vállalkozás ismét felmérte a magyarországi rádióhallgatási szokásokat. A felmérés a megyeszékhelyekre és a fővárosra terjedt ki. 

A telefonos lekérdezések során 6 rádióról érdeklődtek a felmérést végző személyek. A Magyar Rádió 3 csatornája (Kossuth – MR1, Petőfi-MR2, Bartók-MR3), a két országos kereskedelmi csatorna (CLASS FM, NEO FM) a Rádió 88 szerepelhetnek a listában. Aki nem ezeket a rádiókat hallgatják, azok az egyéb kategóriába kerültek. Egyéb kategóriában szerepelhetnek olyan válaszok, mint az Európa rádió, vagy a webrádiók.

A tavaly szeptemberi felmérést és az idei első felmérést megvizsgálva kiderül, hogy minden rádiónak sikerült emelnie hallgatóinak számát, de még így sem sikerült a Rádió 88 piacvezető állását megközelíteni. A negyedik (MR2), a harmadik (Class FM) és a második (NEO FM) helyezett rádiók összeadott hallgatóinak száma sem olyan magas, mint az első helyezett Rádió 88 közönségé.

Továbbra is tart a tendencia, hogy a szegediek kétharmadának a napi szokásai közé tartozik a rádióhallgatás, tehát az egyik leghatékonyabb tájékoztatási csatorna a szórakoztatás mellett. 

További eredmények a 2012 januári mérésről: ITT

Galéria :: Hallgatottsági felmérések 2011.09. - Szeged
« Vissza a(z) szegedi hírekhez
facebook  88