REÖK - Regionális Összművészeti Központ
Vissza a kategóriához

Név: REÖK - Regionális Összművészeti Központ
Helyszín: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 56.
Időpont: 2012.07.20 08:31 - 2012.09.24 08:31

Marilyn Monroe Kiállítás

2012. 
július 20. - 2012. szeptember 23.


A nagysikerű John Lennon tárlat folytatásaként, a REÖK eddigi képzőművészeti profiljától némileg eltérő kiállítással várja a látogatókat.  A tragikusan elhunyt Monroe halálának 50. évfordulója alkalmából megemlékezés a színésznőről.

A teljes kollekció anyaga öt különböző csoportba sorolható. Monroe ruhái, ékszerei és különböző kiegészítői mellett róla készült, stúdió- és sajtóarchívumokban fellelt eredeti fotók, levelei és egyéb személyes tárgyai láthatók. Helyet kaptak forgatókönyvek, más filmes dokumentumok és rekvizitumok. Újabb egységet alkotnak a kooperációkból származó darabok, illetve  a kortársak visszaemlékezései.


A kiállítás nem csupán egy tehetséges színésznőnek szeretne emléket állítani, aki rendkívüli egyéniségével és felejthetetlen megjelenésével tagadhatatlanul a filmtörténet része lett. A bemutató célja ennél több; sokkal inkább a magánembert próbálja előtérbe helyezni, bemutatva a művész eddig ismeretlen oldalát. Ennek köszönhetően megismerhetjük Monroe-t, mint becsvágyó és okos üzletasszonyt, akinek határozott céljai vannak, és aki az őt körülvevő hírnév ellenére racionálisan gondolkodó ember maradt.

facebook  88