19:55 - 21:55 Sportmix 21:55 - 24:00 Zenemix Heti műsor

Bemutatkoznak a műsorvezetők – Reyez

 

Szécsi Marcit a Rádió 88 hallgatói  mint “zenei rabszolga” is ismerhetik, de a rádióban mindenki a Reyez megszólítást használja.

Véleménye szerint a  rádió világa az egy olyan személyes kapocs a hallgatók és a műsorvezetők között, amit talán semmilyen más média formátum nem tud visszaadni. Ez a kötelék különösen igaz helyi rádiók esetében, így a Rádió 88-nál is.  Amikor azt kérdeztük, hogy miért lett rádiós, akkor annyit mondott, hogy  “Szeretem a zenéket, ezzel kelek és fekszem, imádok beszélni és kapcsolatba kerülni emberekkel, így kézenfekvő volt, hogy rádiózni szeretnék. 
Egy közös diszkózást követően Nacsa Norbert programigazgatónkkal sikerült megbeszélnem, hogy az egyetem elvégzéséhez szükséges szakmai gyakorlatomat a Rádió 88-nál tölteném. Így is lett, aztán itt ragadtam.” Azt tudjuk Reyezről, hogy semmilyen média-sulit nem végezett, hanem az SZTE-GTK Gazdálkodás és menedzsment szakát fejezte be, tehát közgazdász rádiós.

Azt is tudjuk, hogy most sokat beszél, ám kiderült, hogy általános iskolás korában még “befogható” volt szavalásokra, versmondásokra. Abban az időszakban sok ilyen versenye is volt és a suli ünnepségek alkalmával is megannyiszor állt a pajtások elé. Sőt még énekversenyeken is többször megfordult, fellépőként, valamint volt egy éneklős, rádiós szereplése is egy azóta már nem üzemelő szegedi rádióban. Ezt a felvételt szeretnénk megszerezni, így akinek erről van tudomása, kérjük üzenjen a rádiónak! A rádióban a beszédórák lelkes részvevője, hiszen ő is tudja, hogy ezek szükségesek ahhoz, hogy formában tartsa magát, mert sokszor hajlamos az ember eltunyulni. Ilyenkor mindig jól jön egy kis beszéd-löket a tanártól. Olyan ez, mint amikor új olajat öntünk a kocsinkba, minden sokkal gördülékenyebb lesz tőle.

 

Amikor megszólal a PlazmaPont Lécci akkor tudjuk, hogy egy lendületes adás következik. Reyez annyit mondott magáról, hogy  szeretett volna az első perctől úgy megszólalni a rádióban, mint amilyen ő valójában. A lendületes stílusa a beszédben érezhető leginkább: képes egy levegővel végig mondani a Háború és békét. Na jó, azért azt nem, de viszonylag sok szó hagyja el a száját egy levegővétellel. Szeretné, ha ez a lendületesség még sokáig tartaná őt a mikrofon mögött, mert imádja amit csinál, a hobbija a munkája és reméli ez a hallgatók számára is érezhető egy-egy adás alkalmával.Nagyon élvezné, ha egyszer egy csúcsról, de legalább olyan magasságokból szólhatna a hallgatókhoz, mint Szeged legmagasabb pontja. Például egy ejtőernyős ugrás alkalmával vagy egy hegy megmászását követően. Talán ez a vágya lehet éppen idén fog teljesülni a Rádió 88 27. születésnapján.

Amikor a fiatalok megkérdezik Marcit, hogy miért rádiózzanak, akkor azt szokta nekik mondani, hogy a média  egyetlen olyan műfaja, amikor szinte teljesen megvan a kontakt hallgató és műsorvezető között. Kvázi mintha minden élethelyzetben, térben ott lennénk a hallgatóval. Ez biztonságot adhat és a társ szerepkörét is jól be tudja tölteni. A rádió választásánál pedig, ha mód van rá, mindig helyi rádiót válasszunk, hiszen azok a plusz impulzusok mellett még helyi információkkal is szolgálnak, mely az ő életüket könnyítheti meg.

 

Egy szavas válaszok:

Koncert vagy fesztivál?

Fesztivál

Mozi vagy színház?

Mozi

Televízió vagy könyv?

TV

Újság vagy internet?

Mindkettő

Facebook vagy Instagram?

Facebook

Rizs vagy sült krumpli?

Rizs

Diéta vagy edzés?

Edzés

Kocsi vagy kerékpár?

Kocsi

Iphone vagy Samsung?

Iphone

Tea vagy kávé?

Kávé

Melyik könyvet olvasod most?

A csapat 2016

Kedvenc zenekarod?

Mindenevő vagyok 

Kedvenc szóló énekesed?

Bebe Rexha

Kedvenc sportod?

Labdarúgás

Bakancslistád következő kipipálásra váró pontja?

Autóversenyzés