Néhány napja tűntek fel az első fenyőrigó csapatok a Körös-Maros Nemzeti Park Maros-ártér területén, melyek a csacsogó hangjukról könnyen felismerhetők – közölték a nemzeti park honlapján. A fenyőrigók főként tőlünk északabbra költenek, de nálunk is előfordulnak az Északi-középhegységben. Az Alföldre csak telelni jönnek, általában már október közepén felbukkannak, többségük viszont novemberben érkezik. A Maros-menti erdők gazdagok a számukra megfelelő táplálékokban, bogyókban, gyommagvakban.