19:55 - 21:55 Sportmix 21:55 - 24:00 Zenemix Heti műsor

Pizzériák bemutatkozása!

Minden pizzériának az alábbi kérdéseket tettük fel:

Milyen lisztből készül a pizza?

Milyen paradicsomot használnak a klasszikus alap elkészítéséhez?

Mennyi ideig fő a pizzaszósz?

Meddig érlelik a begyúrt pizzatésztát?

Mivel/miben formázzák a kinyújtott pizzatésztát?

Miben sütik a pizzát?

Mennyi volt az egyszerre lesütött pizzák legnagyobb mennyisége?

Milyen különleges kérést sikerült már pizzával teljesíteni?

Milyen gyakran kerül fel az étlapra vendégek által összeállított pizza?

Lucky Pizzéria – Facebook oldala

A makói malomban készült kiváló minőségű pizza lisztből.                                

Saját fűszerezésű, kimondottan csak Arany fácán paradicsomsűrítményből készül.            

A szegedi Lucky pizzériában 2 féle pizza szósz létezik, az olasz amit közel egy órán át főzzük és a classikus Lucky pizza szósz amit hidegen keverünk.

A pizza tésztát hat órán át szoktuk keleszteni, ugyan is ekkor adja ki a legjobb tulajdonságait ilyenkor a legfinomabb a pizza tészta.

A pizzát kézzel szoktuk nyújtani és formázni.

A pizzáinkat olívaolajjal kikent pizzaformában sütjük 28, 35, és 45cm –méretekben.

Az ultra vékony pizzától az exrtém vastagig, a szív alakú pizzától a három szintes pizza tórtá-ig  már minden készítettünk.

Nem túl gyakran de volt már rá példa, például a Babi néni pizzája.

Pizza Monkey – Facebook oldala

Hagyományos pizza lisztből.

Olasz paradicsom polpa az alap.

Kézzel nyújtjuk a pizzatésztát.

32cm-es formában sütünk.

Az SZTEnek egyszerre 132 pizza.

Szülinapi pizza gyertyával, rakott pizza.

Nova Pizzéria – Facebook oldala

Classica 5 Stagioni a liszt.

Olasz pizza szószt használunk, (Mutti Pizzasauce Classica)

Nem főzzük, hidegen keverjük.

Egy napig.

Kézzel nyújtjuk a pizza tésztát.

.Fatüzelésű kemencében.

Egy pár megkért minket hogy csinálunk-e nekik szív alakú pizzát. Meg egy kisfiú születésnapjára készítettük el neki a kedvenc pizzáját.

Egyszer fordult elő. A töltött pizza, ami Chef pizza néven került fel az étlapra.

Pizza Hub – Facebook oldala

Indulásunk előtt hosszas kísérletezés eredményeképp találtam azt a lisztet, aminek nem csak az íze, hanem a megmunkálhatósága is ideális a pizzáinkhoz.vParadicsomszószunk egyedi receptúra alapján, egyedi eljárásmóddal készül. Az egyedi eljárásmód, üzleti titok. A pizzatésztánk készítése is egyedi, és ez is titkos.Minden tésztánkat gondosan, kézzel formázzuk. Sütéshez elektromos pizzakemencét használunk. Tejfölös alap + ananász.  Nem szeretünk más tollával ékeskedni, inkább lehetőséget adunk az összes vendégünknek, hogy összeválogassa a saját ízlésének megfelelő pizzát.

Pizza Király – Facebook oldala

A liszt amit használunk BL55-ös finomliszt, és rétesliszt. Két fajta paradicsom sűrítmény felhasználásával és sajátos fűszerezéssel készül a paradicsomszószunk,1 óra körülbelül a szósz főzése. A dagasztástól számítva 15-20 percig kel a tészta (rendelés mennyiségétől függ). Nyújtófával nyújtják és kézzel formázzák meg a formákban.Pizza formában sütik. 25 db volt az egyben lesütött pizzák száma. Pizzák terén nem szoktunk különlegességeket vállalni, a dobozokat szoktuk díszíteni, ha kérik. Ritkán szoktuk a vendégek által tervezet pizzát felrakni az étlapra, ha olyan amit többen kedvelnek akkor nincs akadálya. 

Pizza Monster Streetfood and Grill – Facebook oldala

Gyermelyi BL55 finomliszt. Olaszországi paradicsom pasta.  

2-3 óra

24 óra

Kézi, nyújtófa 

Kékacél serpenyő

Egy rendelésre  28 darab

Pizza Hut jellegű pizzát kellett csinálni, dupla tészta, dupla szósz, dupla sajt

KB évente 1-2

Pizzatorony – Facebook oldala

Kizárólag finomlisztből készülnek a pizzáink Paradicsomsűrítményt használunk az alapokhoz A pizzaszószt nem főzzük, mert meggyőződésünk, hogy sok pótolhatatlan ízvilág távozna.  Inkább összekeverjük, s hagyjuk saját magában állni, míg tökéletes nem lesz Frissen dagasztunk. (naponta 20-25 alkalommal), mi nem hűtjük be. Amint megkel, azonnal felhasználjuk a tésztát. Kizárólag kézzel nyújtunk, formában Elektromos sütőink vannak 32 db nagy méretű pizzát tudunk egyszerre kisütni.  Budapesti szállítás, németországi szállítás, sőt egy gyógyszerész hallgató hölgy párja, INDIÁBÓL rendelt a kedvesének ide Szegedre Valentin napra 🙂 Amint beküldi valaki, s az megfelel a mi szemléletünknek, AZONNAL (következő szórólap). Ezt egy családi méretű ajándék (általa alkotott) pizzával szoktuk díjazni. Természetesen keresztszülője is lehet az illető, a szerzeményének. Már kezdetek óta (lassan 20 éve) fent vannak a kínálatunkban. A húshegyünk mindenkit összever.

Rustica Pizzéria – Facebook oldala

Búza Pizzalisztet használunk, 00-as. Ami finomabbra őrölt változat.San marzano paradicsomból készül a szósz.2 óráig  fő a pizzaszósz.  Minimum 24 óráig érlelik a begyúrt pizzatésztát. Kézzel formázzuka kinyújtott pizzatésztát.Formában, 480 fokos kemencében sül a pizza.8-10. Két hete vagyunk nyitva ilyen formában, így egyszerre 10 pizza volt a legnagyobb rendelés

BOSS Pizzéria és Hmaburger Bár – Facebook oldala

Rétes és Finom Liszt keveréke!! Saját recept alapján! 100%paradicsom püré 
Dagasztás után 1 óra kelesztés Kézzel és nyújtófával történik a formázás,és pizzaformába helyezve Kemencében. Szív forma,Smile raguzással kirakott pizza. Az étlapra nem mindig kerül fel ,de bármikor bármilyen feltétes pizzát összeállítunk a vendég kívánságára!!

Don Quijote Pizzéria – Facebook oldala

Klasszikus pizzalisztet használunk. Paradicsom sűrítményből a legjobbat használjuk. A hozzáadott élesztő mennyisége és a hűtőgépen beállított hőmérséklet függvényében az ideális tészta nálunk kb. 3-6 óra között érlelődik.  Nemrég volt újból egy 60 db-os kiszállítás amit 40 perc alatt elkészítettünk, de felhívom a figyelmet, hogy a pizza frissen a legjobb, és a pizza nem szállításra való. Ha mégis szállítva kéri valaki , akkor  nagyon kérem, hogy ne tegye mikróba! Sütőben 100 fokra 3-5 percig, inkább.. Különleges kérés: talán amikor a vendég verset kért, és a dobozra írtuk rá.

Forza Italia – Facebook oldala

Bl 55 finom fehér liszt Makói malomból. Kezdetektől fogva 20 éve olasz tartósítószer nélküli hámozott “Lukulusz” paradicsomot használunk,amit konzervben kapunk,mi daráljuk és ízesítjük,nem főzzük!! A pizza tészta kelesztési ideje 24 óra. A pizza tésztát kézzel nyútjuk márványlapon. A pizzát fatüzeléses kemencében sütjük,samot tégla lapon. A kemencébe egyszerre 10 pizza fér be. Bármilyen különleges kérést teljesítünk a nálunk található alapanyagokból. Nagyon ritkán!

Club43 Pizzéria és Büfé  – Facebook oldala

Hagyományos BL55. Sűrített paradicsom az alap, amit fűszerezünk. Mi nem főzzük a pizzaszószt, hanem a fűszerezés után legalább 24 óráig hagyjuk összeérni az ízeket. A pizzatészta 1,5-2 órát van a dagasztógépben majd 16-18 órát pihen és kel. Tészta megformázás és nyújtás kézzel történik. Kékvas pizzaformákban 400C fokos kemencében.
Jelenleg 2 kemencénk van ezeknek a maximális kapacitása egy időben 10db. Kértek már a pizzának csak a jobb oldalára tojást 🙂 Kértek már pizzát vanília pudingos alappal, meggy feltéttel, sajtal, tetejére fahéj szórva. Fel is lett véve az étlapra.
Jelenleg 51 féle pizza szerepel az étlapon.A kínálatot ami kialakult, azt a vendégek, személyzet, család és a barátok alakították ki a klasszikus pizzák mellett.
Természetesen a vendégek folyamatosan változtatják a már meglévő pizzákat így úgy gondolom az étlapot szinte mindig ők alakítják.

Bella Italia Pizzeria – Facebook oldala

Pizzáink saját recept alapján fűszerezett olasz hámozott paradicsomból készített alappal és mozzarella sajttal készülnek. Pizzatészta makói lisztből saját receptúra alapján kelesztett tésztából készítjük. A sütés lávaköves kemencében, formában 26 cm, 32 cm és 50 cm méretben készülnek, vékony ill. vastag tésztával kérésnek megfelelően.

Pizza Forte – Facebook oldala

Bl 55 magyar lisztet használnak. A franchise rendszer miatt előre fűszerezett titkos recept szerint készül a szósz. Dagasztás után 1 órát pihen szobahőmérsékleten a tészta.  Kézzel formázzák, különböző méretű serpenyőkben, a vékonytésztás perforált serpenyőben készül. Elektromos  láncos kemencében készül,  így a pizza a sütés alatt folyamatos mozgásban van. 50 családi pizza egy céges összejövetelre.Pizzadobozra rajzolnak rendszeresen külön kérésre, néha rajzolnak a feltétekkel, és Valentin napon jobban felpörög a szív alakú pizzák megrendelése.Budapesti főséf által összeállított pizzákat értékesítenek, de a vendégek önállóan is készíthetnek pizzát a meglévő alapanyagokból, a szósz és a sajt mellett még 4 feltéttel.

PizzaFutár – Facebook oldala

BL 55 magyar liszt. Hámozott olasz paradicsomból. Nem főzik a szószt. A vékonytésztás pizzához 48 óráig, a többinél 6 óráig.  Géppel történik az előnyújtás, 28 cm-től – 60 cm, toscana pizzát kézzel formázzák.   Elektromos  pizzakemencét használnak.  A decemberi jótékonysági akcióban 100 pizzát készítenek egyszerre, átlagosnak minősül a 30 darab pizza egyszerre.  Feltétekkel írnak a pizzára ha kérik.  2013-ban volt egy pizzatervező verseny, és ott nyert a Parasztbecsület nevű pizza ami máig szerepel az étlapon

Pizza e Pasta – Facebook oldala

A pizzatésztához használt liszt titkos receptalapján készül.  Olasz hámozott paradicsom használnak a klasszikus alap elkészítéséhez.  Nem főzik a pizzaszószt. Néhány óráig érlelik a begyúrt pizzatésztát.  Mivel/miben formázzák a kinyújtott pizzatésztát? Kézzel nyújtják forma nélkül, kőlapon,  elektromos kemencében sütik a pizzákat.  60 adag házhoz szállítva helyben egy asztal 31 darab pizza az eddigi legnagyobb egyszeri mennyiség.  Párkapcsolati évfordulóra szív alakú margarita pizza készült helyben fogyasztásra.  Észak – velencei  klasszikus receptek a nagyobb része, viszont van 10 pizza ami olasz neve van, de a vendégek igényei szerint állították össze és került az étlapra.

La Rosa pizzéria és étterem – Facebook oldala

Lesütött pizzák legnagyobb mennyiségben egyszerre: Olasz konzulátusnak az Agorába egy gyermek rendezvényre, 75db 52cm – es pizza! Különleges kérést egyszer azzal teljesítettünk, hogy eljegyzésre szív alakú pizzát sütöttünk.

Margaréta pizzéria – Facebook oldala

Többféle liszt keverékét használjuk a pizzákhoz. Csak kiváló minőségű paradicsommal dolgoznak. A begyúrt tésztát egy óráig pihentetik, és mint a legjobb olasz pizzériákban kézzel formázzák. Kemencében kövön sütik a pizzákat.

Turbó Pizza – Facebook oldala

Fehér BL 55 finom és pizza liszt keverékéből készítünk pizzatésztát.  Valódi és sűrített paradicsomból hazai fűszerezéssel készítünk klasszikus alapot. 1,5-2 óra. Kétszer 1 órát. Kézzel, pizzaformában nyújtjuk a tésztát. Pizzaformában, villany kemencében. 45db. Szív alakú pizza. Az étlapot a vásárlói igények szerint alakítottuk ki. Rendszertelen időközönként szoktuk módosítani, bővíteni.

Happy Hot Pizza – Facebook oldala

Pizzáink BL55-ös Gyermei lisztből készülnek.Friss egész lehetőleg édesebb nagy termésű paradicsomból készítjük .A paradicsom forrázását követően kb 20 percig főzzük, egészen addig amíg a fűszer íze is dominálni fog szószunkban. A tökéletes puhaság eléréséhez legalább 30-35 percig kell keleszteni. A puha pizzatésztát kézzel formázzuk nyújtjuk, pörgetjük majd formába helyezve peremezzük. Formában, elektromos kemencében sütjük.100 darabLeánykérésre szívecske formájú pizza sütését vállaltuk.Nagyon fontos a vendégek vissza jelzése illetve kérése, ezért Nálunk a vendégek Your pizza keretein belül bármikor összeállíthatják saját ízlésük és kifinomultságuk szerint a pizzákat.

Hóbiárt Bisztró és Pizzéria – Facebook oldala

Finomliszt és félfogós lisztet keverünk megfelelő arányban. Kizárólag a kiváló minőségű Kecskeméti sűrített paradicsompürét használjuk. Mennyiségtől függ, hozzávetőleg 30-40 perc. Körülbelül 1 órán keresztül. Csakis kézzel! Kemencében. 120 db. Ezt a mennyiséget évente egyszer abszolváljuk, mivel a rendelőnk minden farsangi bulira ezt kéri tőlünk. Szerelmesek rendeltek már tőlünk szív alakú pizzát. Naponta 2-3 darab egyedi összeállítású pizzát készítünk.

 

Campus Beer and More – Facebook oldala

BL-55 és pizza lisztet keverékét használjuk. Olasz szilva paradicsomból. Szószunkat friss alapanyagokból hidegen turmixoljuk, hogy minél teljesebb ízélménnyel szolgáljon. Olasz jellegű pizzatészta gyanánt, 3 órán keresztül érlelődik. Kézzel formázzuk fém sütőformáinkban, Rational sütőben készülnek. 73 db. Ebben a témában nagyon széles a paletta, mivel mindig a vendégeink igényeit próbáljuk szem előtt tartani, így megpróbálunk minden kívánságnak eleget tenni. A citromos pizza vegetáriánus vendegünk kérésére került az étlapunkra, de ahogy már az előbb említettük minden jó ötletre vevők vagyunk!  Talán a legkülönlegesebb jellemvonása a pizzáinknak a tésztájuk, amely saját receptünk alapján készül és ettől olyan finom.