19:55 - 21:55 Sportmix 21:55 - 24:00 Zenemix Heti műsor

Szeged 300 – Első Pinata a Rádió 88-tól

A Rádió 88 május 21-én kedden, Szeged napján különlegességgel készül.

29 méter magasról ledobunk egy Pinata-t.

Mi az a pinata?

A pinata (ejtsd: pinyáta) egy nonfiguratív, vagy épp menő rajzfilmfigurát ábrázoló partikellék, de a Rádió 88 esetében egy rádió készüléket fogunk megformázni.

A Pinata hagyománya Mexikóból ered, de ma már az USA-ban is népszerű, és szép lassan Európában is megismerik. Papírból készül, általában apró ajándékokat, cukorkát rejtenek bele a készítők. Az elrejtett kincseket úgy szabadítják ki a gyerekek, bekötött szemmeljól szétpüfölik a figurát, ami önmagában is külön élmény, hisz végre legális a rombolás. Általában egyszerre csak egy gyerek üthet, és azé a kiszabaduló finomság, akinél épp szétszakad a papír. A szabályok persze kötetlenek, így mi új szabályt alkottunk meg Szeged első pinata rombolásához.

29 méter magasról dobjuk majd le. pinata-t.

https://www.youtube.com/watch?v=03hKhoc3bOI

A 29 méteres magasságot a 29 évünk miatt határoztuk meg.

A Pinata a SZEGED 300 rendezvénysorozat miatt egy 300-as számot kap, és belülre 300 ajándékot fogunk tenni.

A Pinata a Dóm téren lesz ledobva május 21-én 14 és 19 óra között.

Május 21-én kedden 14 és 19 óra között a helyszínről (Dóm tér – Dömötör torony) rádiózunk. Természetesen nem csak Kiss Katával és Szécsi Marci Reyezzel lehet majd találkozni, hanem a Rádió 88 valamennyi műsorvezetőjével.

A Pinata-ba cukorkák, konfettik is lesznek, ám a Rádió 88 üzleti partnerei által felajánlott ajándékokat is teszünk a pinataba.

Természetesen nem mobiltelefonok, tv-k, torták, és egyéb ajándékok kerülnek majd bele, hanem ajándékutalványok, legalább 300 darab.

Az ajándékok átvehetőek lesznek a helyszínen vagy a felajánlók üzleteiben, telephelyükön.  

A Pinata alatt egy 10×10 méteres részt elkerítünk, és a hallgatóinkat 8 fős csoportokba engedjük majd a területre. Az elkerített terület egyik sarkából átsétálhatnak a másik sarkáig, és ennyi idő alatt amit megtudnak szerezni ajándékot azt kapják meg. Maximum 5 ( öt ) darabot tarthatnak meg, a többi utalványt visszadobjuk a többi közé. Itt nem nézheti meg mit markolt fel, csak miután leszámolta az öt darabot amit meg akar tartani.

A nyereményekért azok a nyertes Rádió 88 hallgatókat fogjuk beengedni, akik adásunkban megnyerték erre a lehetőséget.

Szeged ünnepsége május 24-én, 25-én és 26-án lesz a Dóm téren. Erre az alkalomra is készül a Rádió 88.

Arra kérjük hallgatóinkat, hogy SMS-ben küldjék el az a 3 szót, amelyről azonnal Szegd jut az eszükbe, ha meghallják. Azokat a szavakat is elküldhetik, amelyek a legjellemzőbbek Szegedre, vagy a legjobban leírják Szegedet.

A szavakból, a legtöbbet küldött 300 szóból volt kollégánk Mikos Ákos egy slam poetryt ír, amelyet egy szegedi slammer fog elszavalni a szegedi ünnepi hétvégén a színpadon.

Küldjék el már most azt a bizonyos 3 szót a 30/299-8888-as SMS számra, és találkozzunk május 21-én kedden és 24-25-26-án a Dóm téren és ünnepeljük együtt Szegedet.