09:55 - 13:55 Juice 13:55 - 15:55 Mizu? 15:55 - 18:55 Lécci! Heti műsor

Szeged legkedveltebb szakácsai – BEMUTATÁS

SZAKÁCSOK

Név: Talmácsi Ádám

Munkahely: A2 Gastro caffé

Kategória: A la carte

Sorszáma: 21.

Ádám egy éve dolgozik az A2-ben ahol konyhafőnök és tulajdonos, és ezzel valóra is tudta egyik álmát váltani, hogy saját helye legyen. Hódmezővásárhelyen Török Ferenctől tanulta a szakmai alapokat. Sárközi Ákost tekinti példaképének, aki szintén szereti a hagyományos és a modern konyhát ötvözni, mit Ádám. Jelenlegi választékból a kacsamell a kedvence, viszont legjobban a bélszínnel szeret dolgozni.


Név: Zelei Barnabás

Munkahely: Fitt Anyuka Menü és Süti Bár

Kategória: A la carte

Sorszáma: 22.

Barnabás a gimnázium elvégzése után mikor Szegedre költözött akkor döntötte el, hogy egy normális szakmát választ magának, és így lett szakács. Móni Ákos a példaképe, akitől a szakma alapjai mellett, emberségből, kitartásból és kreativitásból is sokat tanult. Olaszországban töltött egy hónapos tanulmányútja során megkedvelte az olasz konyhát, ami azóta is a szíve csücske. Cukorbetegként örömmel készíti a szénhidrát és cukormentes ebédeket, amelyeknél ugyanolyan fontos, hogy egészséges és finom is legyen. A jövőben szeretné megszerezni a diétás szakács szakmai címet 


Név: Kónya Zoltán

Munkahely: Garden Bistro

Kategória: A la carte

Sorszáma: 23.

Zoli a kreativitás miatt választotta a szakács szakmát, és azoknak, akik ezt a szakmát szeretnék választani azért ajánlja, mert szakácsokra mindig szükség lesz, a jó szakács mindenhol megél, és sok elismeréssel jár a munka. Számára az eddigi elismerések közül Fábry Sándor személyes gratulációját, és egy 60 fős társaság elismerő tapsát emelte ki, akik Németországban a magyaros ételeit egy születésnapi party után így köszönték meg. Jelenlegi választékukból a ráktempura a kedvence. Leginkább a friss zöldségekkel szeret dolgozni.


Név: Varga Dániel

Munkahely: Pizza Monster Street Food and Grill

Kategória: street food

Sorszáma: 24.

Dani szakácsként került jelenlegi munkaadójához, ahol egy év alatt konyhafőnöki pozíciót ért el. Saját maga által megálmodott Big Block Burgert a nagyétkűeknek ajánlaná az étlapjukról, mert ez egy 25 dkg-os marhahúspogácsával készült hamburger. Szereti a mexikói, ázsiai és olasz konyhát, és boldog lenne, ha egyszer személyesen ezekben az országokban ismerhetné meg ezeknek a konyháknak a szépségeit, és az ott tanultakat itthon tudná hasznosítani.


Név: Acsai Norbert

Munkahely: Pizzafutár

Kategória: a la carte

Sorszáma: 25.

Norbi a szakács szakmát az állandó pörgés miatt szereti, és a különböző területeken szerzett tudását, folyamatosan szeretné fejleszteni, és fejlődni szeretne, a szakma minél több területén. Zöldségek változatos világa miatt, igen gyakran használja ezeket az alapanyagokat, élelmiszereket. Étlapjukon az egyik újdonságot nagyon szereti, ami a Lyoni profi nevet viseli, és a vendégek tányérjára a csirkemellre halmozott, sült vöröshagyma füstölt sajtkoronggal kerül.


Név: Horváth Gergő

Munkahely: Móres Bárkonyha

Kategória: street food

Sorszáma: 26.

Gergő Mezőkovácsházán már gyermekkorában a szüleitől is a vendéglátás szeretetét látta, és a szakmai alapokat anyukájától leste el. Családtagjai és barátai bíztatására végezte el a szakács szakmát, amit azóta sem bánt meg egy pillanatra sem. Számára a marhahúsnál kezdődik a hús, ezért is szereti ezt a húsfélét minél változatosabb formában és módon feldolgozni.  Volt már mikor az egyik munkahelyről szerették volna átcsábítani egy új étterembe a street food részleg vezetésére, de a lojalitása miatt sem kerül sor a váltásra.


Név: Kovács Zoltán

Munkahely: Hóbiárt Bisztró és Tündérkonyha

Kategória: a la carte

Sorszáma: 27.

Zoli 1983 óta a Hóbiárt Bisztróban dolgozik, és jelenleg mind a két egység konyhafőnöke. Sashegyi Árpi bácsitól tanulta a szakmát, akit azóta is a példaképének tekint. Diák korában a Szakma Kiváló Tanulója versenyen elért sikerének köszönhetően gyakorlati vizsga nélkül megkapta a szakmát igazoló bizonyítványát, és kapott Szakma Ifjú Mester díjat is. Magyaros ételeket részesíti előnybe, és azon belül nem tudna kiemelni kedvencet.


Név: Kónya Andor

Munkahely: Tiszavirág

Kategória: a la carte

Sorszáma: 28.

Andor a hotel éttermének a konyhafőnök helyettese. Kreativitás miatt választotta ezt a szakmát, mert szinte művészetnek tekinti, ha olyan ételeket készíthet, ami látványra és ízre is örömöt okoz a vendégnek, és ez azonnal látható az arcukon. A Tiszavirág Butikhotel erre meg is teremti a lehetőséget, ahol kiváló alapanyagokkal és modern technológiával dolgozhat.

Kurucz Attila, Bálint Ferenc, Szalai Tamás szakácsoktól sok-sok jó dolgot tanult, és annak örül, hogy mindenkitől mást. Többek között kacsamájjal, borjú brízzel szeret dolgozni és ezek szerepelnek is jelenleg az étlapjukon. Két éve szakács mesterképzésen vett részt, amit jó eredménnyel végzett el.


Név: Kószó Zoltán

Munkahely: Öreg Honvéd Kisvendéglő

Kategória: a la carte

Sorszáma: 29.

Zoltán 10 éve az kisvendéglő tulajdonosa és szakácsa is egyben. Amikor apukájának segített anno, már akkor eldöntötte, hogy szakács lesz belőle. A tápéi Kószó Imre lakodalmas szakácstól tanulta meg a szakmát. Azt ajánlja, hogy aki szakács szeretne lenni, az a pályaválasztás előtt próbálja ki egy nyári munka keretében a munkát, és azután döntsön csak. Bográcsban bármit elkészít, de szereti a rántott pontyot, harcsát is megsütni. Magyaros ételek rajongója, talán ezért is van, hogy kedvenc alapanyaga a sertés bármely része. Sok visszajáró, állandó vendéggel büszkélkedhet a hely, amely az ételek mellett a többi kollégájának is érdeme.


Név: Túri Péter

Munkahely: Jóbarát Vendéglő, Zsombó

Kategória: A la carte

Sorszáma: 57.

Péter jó szívvel emlékszik vissza a szolnoki pelikán kupa gasztronómiai versenyen való részvételére. A magyar konyhát részesíti előnybe, hiszen, mi mindent be tudunk panírozni és kisütni, mondta mosolyogva. Nagy Tamás mesterszakácstól tanulta eddig a legtöbbet, és a jövőben az egyik célja, hogy letegye a mesterszakács vizsgát. Ezúton köszöni vendégeinek ezen versenyre történő benevezést.


Név: Gurzóné Szabó Beáta

Munkahely: 90C Kisvendéglő

Kategória: üzemi

Sorszáma: 30.

Bea főzőtudományának alapjai anyukájától és a férje nagymamájától tanulta, és fejlesztette tökélyre, és a jelek szerit ez olyan jól sikerült, hogy leggyakrabban üres tányérokat hoznak vissza a felszolgálók. Magyaros íz világot szereti, amiben a marhapörköltje és a szalontüdője kiemelt helyen szerepel, de személyes kedvence a hatalmas adag cigánypecsenyéjük. Az olasz világ magával ragadja ha arról van szó, és a spagettit bárhol, bármikor bármilyen formában megeszi. Szeretné az éttermét hamarosan egy belső terasszal bővíteni, és még több emberrel megismertetni és megszerettetni a főztjeit.


Név: Zörgő János

Munkahely: Monster DownTown

Kategória: a la carte

Sorszáma: 31.

Jani fiatal kora ellenére már egy jól menő belvárosi étterem konyhafőnöke, és ezt köszöni azoknak a szakácsoknak, akiktől megtanulta az alapokat, akik között megemlítette Pető Ádámot, Bálint Ferencet, Buha Istvánt és Szalma Imrét. Kedvenc alapanyagai a kacsamell, a libamáj, a bélszín, és a csülök, ami most is kapható náluk sörben pácolva, ropogósra sütve, bajor káposztával. Szeretne majd egyszer Michelin csillagos étteremben tanulni, dolgozni, ahogyan példaképe Sárközi Ákos is teszi. 


Név: Román Zoltán

Munkahely: Hungi Vigadó és Göröngy Street Food

Kategória: street food

Sorszáma: 32.

Zoli hosszú évekig dolgozott Angliában és Skóciában, ahol az étterem és a konyha amit vezetett két éven át megkapta a Michelin csapat ajánlását, ami a Guideban is megjelent. Szereti a skót és angol konyhát, mert kevesebb sót használnak, mint mi, és jóval több friss zöldfűszert használnak. Hamarosan szeretné elvégezni a mesterképzést, és önmagát a végsőkig fogja fejleszteni. A Hungi ebédmenüjét örömmel ajánlja a szegedieknek, a Göröngy food truck kínálatát pedig bárki megkóstolhatja az ország bármely pontján ahová ellátogatnak.


Név: Jánoska Zoltán

Munkahely: Suli Host

Kategória: üzemi

Sorszáma: 33.

Zoli a Suli Hostnál dolgozik, mint műszakvezető szakács, és ez azért sem furcsa, mert már kisgyermekként ő készített a családnak reggelit, ebédet és attól kezdve tudatosan készült a szakács szakmára, hogy egyszer majd ezreknek fog ebédet készíteni. A kitartás és a lemondás a munkával együtt jár, viszont nagyon szép és gyönyörű szakma. Dóbó Károlyné szakoktató mellett Varga Zoltántól, és Bálint Ferenctől tanult nagyon sokat. A szerb konyha világában otthon érzi magát, és a hobbija miatt a halakat is nagyon szereti feldolgozni. Kacsa és spárga fesztiválon nyert már arany- és ezüstérmet, és tavaly különdíjat kapott a kacsaétele.


Név: Virágh Péter

Munkahely: Kastélykert Fogadó

Kategória: a la carte

Sorszáma: 34.

Péter lassan tizenhat éve dolgozik a Kastélykertbe ahol a konyhafőnöki feladata nem csak a svédasztalos ebédeltetés felügyeletére korlátozódik, hanem a lakodalmakra, kitelepülésekre is. A kitelepüléseik közül büszkén mesél a Kajak-Kenu Világbajnokság, Világkupák lebonyolítására. A Nobel-díjas vendégek egy hetes ellátásáért kapott emlékplakett és érem fontos helyen szerepel a polcán. Szeret dolgozni ponttyal és marhahússal, és ezek elkészítéséhez sokat tanult példaképeitől, Csiszár Istvántól. Frank Sándortól és Bálint Ferenctől. Kínálatukból büszkén említi a hagymás rostélyost és a környékben csak általuk készített racka birkából készített pörköltet.


Név: Bálint Ferenc

Munkahely: Hunguest Hotel Forrás

Kategória: a la carte

Sorszáma: 35.

Ferenc a szálloda konyhafőnökeként az utánpótlás nevelésére, és képzésére is figyelnie kell, hogy a tanulói megszeressék a szakmát és az iskola után szakácsként helyezkedjenek el Szegeden. Ő maga Kiss Antal aranysapkás mesterszakácstól tanulta a szakma alapjait a Hági Étteremben. Friss zöldfűszereket, fűszernövényeket előszeretettel használ, és a szezonális zöldségek is nagy mennyiségben kerülnek a kínálatába.  Folyamatosan követi a külföldi szakácsok munkáját szakmai kiadványokon, és az interneten keresztül, és ha teheti, akkor személyesen is. Christope Roure két Michelin csillagos séf éttermében is többször járt már. Kétszeres mesterlevéllel, diplomával rendelkezik, és szívesen gondol az olimpia és világbajnokságokon elért arany, ezüst érmeire.  


Név: Giligor Béla

Munkahely: Bartók téri Lángosház

Kategória: lángos/rétes

Sorszáma: 36.

Béla a Bartók téri Lángosházban dolgozik már hét éve. A recepteket, alapokat Makra Marianntól tanulta meg. Szereti munkája közben megismerni a vendégeit, és velük jó kapcsolatot kialakítani.  Kínálatukból a jelenlegi kedvence a baconös, sült hagymás töltött lángos. Jövőre nézve a terve, hogy talán egyszer tud egy olyan helyet létrehozni, ahol a vendégek asztalnál ülve késsel és villával fogyasztják a lángosokat.


Név: Csamangó Norbert

Munkahely: Pizza Monster Street Food and Grill

Kategória: pizza

Sorszáma: 39.

Norbert április óta dolgozik pizzás szakácsként. A rutinos szakácsok sokat segítettek neki a betanulásban, és a mai napig fordulhat hozzájuk segítségért, amiért felnéz rájuk. Amikor elhatározta, hogy pizzás szakács lesz akkor nem kellett sokat gondolkodnia, hiszen szereti a pizzát, így kézenfekvő volt, hogy ezt csinálja. Jelenlegi étlapjukról az ötsajtos pizzát választaná. Sokat szeretne még tanulni, és fejlődni és véleménye szerint ezt jelenlegi helyén és munkatársaitól lehetőség lesz rá.


Név: Makai Ferenc

Munkahely: Pizza Monkey

Kategória: pizza

Sorszáma: 53.

Ferenc egy ismerősének köszönheti, hogy megismerkedett a vendéglátással, és gyorsan meg is szerette ezt a világot. Szerinte sokkal kellemesebb a munkavégzés egy olyan helyen ahol olyan emberekkel dolgozhat, akikkel baráti viszonyt tud kialakítani, amitől családias lesz a légkör, ahogyan ez a Pizza Monkeyban is történik. A kínálatukból a magyaros pizza a kedvence, viszont az olasz pizzát isteninek tartja, mert tavaly a kollégáival a nápolyi pizzafesztiválon a legjobbak által készített olasz pizzát is megkóstolhatták, és leshettek el szakmai titkokat, újdonságokat. Példaképei a kollégái, akik a csapategységgel motiválják minél jobb teljesítményre.


Név: Pető Ádám

Munkahely: Hunguest Hotel Forrás

Kategória: a la carte

Sorszáma: 42.

Ádám 14 éve döntötte el, hogy szakács lesz, és akik szintén ezen gondolkodnak, azoknak azt ajánlja, hogy ne csak egy munkának tekintsék, mert ehhez kellő alázat, összpontosítás, figyelem és folyamatos tanulás kell. Egyformán kedveli a sous vide sertéscsülköt, mint a kacsamellet szőlős pappardellével, vagy a csirkemell supremet rizottóval. Nagy köszönetét fejezte ki Mondovics Andrásnak, Bálint Ferencnek, Daru Lászlónak és még hosszan sorolta a neveket, akiktől rengeteget tanult. Büszke a napi munkavégzésére, és a tanulókra, akik már sok szép dolgot tettek le az asztalra. Mesterlevéllel rendelkezik, és néhány főzőversenyen is részt vett szép eredményekkel.


Név: Tari Tibor

Munkahely: Soup Port Levesbár

Kategória: a la carte

Sorszáma: 37.

Tibor szereti a munkájával járó állandó pörgést, hogy soha nem unatkozik, és a vendégek arcán az örömöt amikor megkóstolják, és elfogyasztják az ételeit. A kínálatukból a brokkolis csirkés rakott tésztát imádja, hiszen az olasz konyha igen közel áll a szívéhez a tészták és a raguk miatt, talán ezért is példaképe Jamie Olivér és itthonról Bede Róbert. Jövőbeli célja, hogy megszerezze a mesterszakács címet.


Név: Kesjár Bence

Munkahely: Rio Bistro

Kategória: a la carte

Sorszáma: 46.

Bence már egy éve a Rio szakácsa, viszont szívesen főzőcskéznek a haverokkal is, és boldogsággal tölti el, mikor elhangzik az „ezt megint elcsípted” dicséret a szájukból. Szeret zöldségekkel, gombákkal dolgozni, ám kiemelt kedvence mindig az amit éppen főz. Anyukája rakott zöldbabját bármikor bármilyen mennyiségben eltudná fogyasztani. Tanuló korában Czirók Csaba mellett fejlődött, ám azután is mindig jó szakemberek vették körül. 


Név: Fülöp Imre

Munkahely: Monster DownTown

Kategória: a la carte

Sorszáma: 49.

Imre már gyermekként is sok időt töltött a konyhában, ám a szakmát csak akkor végezte el, amikor elég érettnek érezte magát hozzá, de addig is könyveket olvasott és műsorokat nézett amelyekben Heston Blumenthal, Gordon Ramsay vagy éppen Raymond Blanc írt, vagy éppen szerepelt. Marhahússal nagyon szeret dolgozni, mert változatos módon készíthető el, éppen úgy egy jó steak vagy egy jó marhahúspogácsa. Szeged első hamburgerversenyét megnyerte és erre igazán büszke azóta is. A szakmáról nagyon sokat tanult egykori mesterétől Regdon Zsolttól .


Név: Mészáros Péter

Munkahely: Nova Áruház

Kategória: a la carte

Sorszáma: 40.

Péter a szakma alapjait Feil Tibortól és Ferenczi Dezsőtől tanulta, amit most a Nova Áruház konyhafőnökeként hasznosít. Szereti a szakmáját, mert egy kreatív munkáról szól, amiben folyamatos az innováció. Argentin rostélyosuk és a házi hamburgerük a kedvence a jelenlegi választékból, hiszen az egyik kedvenc alapanyaga a marhahús, és ez mellett a halakból is szívesen készít ételeket. Példaképének Aaron Franklint tekinti. 


Név: Bozó János Gábor

Munkahely: Turbó Pizzéria

Kategória: pizza

Sorszáma: 56.

János szereti a szakmáját, mert örömét leli abba, hogy új ízeket fedezhet fel, amit beépíthet az ételekbe, és ezáltal a vendégek napjaiba az ételeken keresztül egy kis Olaszországot is belecsempészhet. Kedvenc alapanyaga a paradicsom, hiszen az olasz konyha egyik alapja, amiben mindig szívesen barangol a pizza és tésztafélék miatt, mert egyszerű alapanyagokból ízletes ételeket csinálnak. Fűszeres, friss íz világot szereti  amelyek még jobb és újabb ízekre inspirálják. 


Név: Sipos Adriána

Munkahely: Sörfaló Söröző és lángosozó

Kategória: lángos/rétes

Sorszáma: 41.

Adriána egyszer kíváncsiságból kipróbálta a lángos sütést, és azonnal megszerette, és azóta a legnagyobb lelkesedéssel készíti minden egyes darabot. Szereti mind a 25 féle töltött lángosukat, ám a hagyományosokkal sincs semmi baja, viszont ha egyet ki kellene emelni, akkor „István kedvence” lenne az, amit húsimádóknak ajánlja. Példaképet nem tud megnevezni, de igyekszik úgy végezni a munkáját, hogy egyszer ő lehessen valakinek a példaképe.


Név: Faragóné Földesi Annamária

Munkahely: Staféta Étkező

Kategória: üzemi

Sorszáma: 43.

Ani már négy éve a Staféta Étkező konyhafőnöke, igaz annak idején nem volt tudatos a pályaválasztása, de gyorsan megszerette a szakmát. Apró József – „öcsi bácsi”- volt a mentora a pályája kezdetén. Szakmai példaképei Vojnits Gábor és Serfőző Zoltán akik a nemzetközi konyhák világát is megismertették vele, amit a jelenlegi kínálatukban kiválóan tud hasznosítani. Szeret a húsokkal és zöldségekkel dolgozni, és szívesen párosítja is őket.  25 éve dolgozik szakácsként és még mindig olyan szeretettel és alázattal végzi a munkáját, ahogyan a kezdetek kezdetén.


Név: Varga Róbert

Munkahely: Tóth étterem és Caffé Bar

Kategória: a la carte

Sorszáma: 44.

Róbert szereti a munkáját, mert nagyon kreatív szakma, és mindig új kihívásokkal találja szembe magát, amelyeket szeret a legjobb tudása szerint megoldani. Kunszentmiklóson Hajdú Attila mellett volt tanuló, aki sok mindenre megtanította. Kínálatukból a Szegedi Halászlé a kedvence, hiszen a magyar konyhát szereti az ízvilág miatt, és a tájegységenként változatossága miatt. Kedvenc étele a jó bableves, ám alapanyagok közül egyet sem akar kiemelni, számára az a fontos, hogy minőségi és friss alapanyagokkal dolgozzon, és ez a jelenlegi munkahelyén adott is.


Név: Jankó Zsanett Bernadett

Munkahely: Tóth étterem és Caffé Bar

Kategória: a la carte

Sorszáma: 51.

Zsanett tősgyökeres vendéglátós családból származik, így nem volt kérdés, hogy szakács lesz, hiszen már gyermekkorában is szeretett főzni. Édesanyukájától és nagymamájától tanult a legtöbbet a szakmáról.  Gordon Ramsay a példaképe, a nemzetközi konyhákból az olasz áll közel hozzá a paradicsomos tésztavariációk és a fűszeres ízvilága miatt. Természetesen ez miatt kedvenc ételei között szerepelnek a pizzák és a spagettik. A közeljövőben szeretné megszerezni a mesterszakács címet, és tovább mélyíteni szakmai tudását, és kamatoztatni jelenlegi munkahelyén.  


Név: Buha István

Munkahely: Campus Beer and More

Kategória: a la carte

Sorszáma: 47.

István a gyermekkori hobbija lett a szakmája, hiszen már 9 évesen a főzés világa magával ragadta. A szakma alapjait példaképétől Nagy Istvántól tanulta az Alabárdos egykori konyhafőnökétől.  Kínálatukban most három féle wrap közül lehet választani amiket bátran ajánl egy jó sörözés mellé. Távlati célja, hogy megismerje a hozzájuk betérő magyar és külföldi diákok ízlését és az alapján további pubos ételekkel kiegészíteni a választékot. Büszkén mesélte, hogy szakmai pályafutása során milyen jó élmény volt a barátaival egy osztrák síparadicsom ötcsillagos szállodájának a konyháját vinni.


Név: Tóbiás Ákos

Munkahely: Pizza Paradicsom

Kategória: pizza

Sorszáma: 58.

Ákos az egyetem mellett szeretett volna dolgozni, és örül, hogy egy jó csapatba került, és büszke arra, hogy részese lehet a bandának és a munkaadója megbízik benne és elégedett a munkájával. Az „Anróker” pizza a kedvence a választékból, ami egy tojással és többféle hússal készült étel. A tojásos pizzákat egyébként is kedveli. Érdeklik a hagyományos kövön sütött olasz pizzák, hiszen ezek jelentik a pizzák alapjait.


Név: Varga Attila

Munkahely: Kastélykert Fogadó

Kategória: a la carte

Sorszáma: 38.

Attila másodállásban dolgozik szakácsként, mert közben a Krúdy Gyula Szakiskolában szakoktatóként a szakma fiataljait is oktatja. Elmondta, hogy a szakács mesterség kreatív embereket kíván, olyanokat akik azon kívül, hogy saját gondolattal rendelkeznek meg is tudják az valósítani. Azon embereknek ajánlja a szakács szakmát, akik tudnak csapatban dolgozni, hiszen ezt csak így lehet művelni. Mindig meg kell újulni és folyamatosan tanulni lehet. Sok versenyen vett már részt, de az eredmények helyett sokkal büszkébb a diákjaira amikor átveszik a bizonyítványukat.


Név: Ördög Alexandra

Munkahely: Rio Bistro

Kategória: pizza

Sorszáma: 55.

Alexandra két éve szakács, amire már gyermekkorában készült, hiszen imádott a konyhában szorgoskodni. Később a főzés lett hobbija, és ma már a szakmája is. Iskolában, és a korábbi munkahelyeinek szakácsaitól sokat tanult, köztük volt Pető Ádám sous chef is. Azoknak ajánlja a szakács szakma választását, akik kreatívak, kitartóak és szeretik a pörgést, mert itt soha nem unatkozik az ember, és mindig lehet valami újat tanulni. Görögországban töltött négy hetes gyakorlata alatt megszerette a mediterrán konyha világát, és bízik abban, hogy egyszer egy tengerparti étteremben is kamatoztathatja azt a tudását, amit most a Rio Bistro pizza szakácsként mutat meg a vendégeknek. 


Név: Tokodi Péter

Munkahely: Szeged Nova

Kategória: pizza

Sorszáma: 54.

Péternek sok szakma közül a pizzasütők élete is megtetszett, és több helyről lesett el technikákat, és azóta is folyamatosan képezi magát. A pizzasütői munkát bátran ajánlja a bizonytalanoknak, mert pillanatnyilag kevés a jó szakember, és a jók könnyen eltudnak helyezkedni Szegeden. Saját kínálatukból a négysajtos pizzát emelte ki, amit szürkemarha szalámival kínálnak. Szereti az olasz konyha ízeit, és büszke lesz majd arra, ha ezeket tudja megmutatni egyszer az embereknek a saját üzletében is.


Név: Pipicz Zoltánné

Munkahely: Kisteleki Házi Rétes

Kategória: lángos/rétes

Sorszáma: 11.

Pipicz Zoltánné több mint 20 éve készít rétest, hiszen a családja már ebben a munkában 40 éves hagyománnyal rendelkezik. Édesanyukájától tanulta a mesterség minden jóságát, amit most lányainak igyekszik átadni. A rétes minden elemét helyben készítik a leveles tésztától a töltelékekig, adalékanyag-mentesen, hagyományos módon.  Állandó helyük a Mars téren van, de büfékocsijukkal különböző fesztiválokon is megjelennek, ám a rétesek gyártása, előkészítése a kisteleki „Rétesház”-ban történik. Sokféle rétest készítenek, és ezek közül a legnagyobb kedvence a diós-meggyes rétes.


Név: Terhes Attila

Munkahely: Gőry Pince és Terasz Étterem

Kategória: a la carte

Sorszáma: 45

Attilát már gyermekkorában lenyűgözte, hogy az alapanyagok miként állnak össze egy egész étellé és azt milyen örömmel és jóízűen fogyasztja el a család. A ma már nem üzemelő Botond étteremben volt tanuló, és ott bontogatta a szárnyait Baglyos Szilveszter, Boros István és Bálint Ferenc mellett, de a sort még folytathatná. Sok szakácstól tanulta meg azokat a fogásokat amelyeket a Gőryben most kamatoztat, ennek köszönhető, hogy változatos kínálat fogadja a vendégeknek. Számára fontos, hogy mindig friss és jó alapanyagokból dolgozzon, és az ezekből készült ételek mosolyt és elismerő szavakat váltsanak ki a vendégekből.


Név: Vásárhelyi Balázs

Munkahely: Bistorant

Kategória: A la carte

Sorszáma: 50.

Balázst kiskora óta érdekelte, hogy mi és hogyan készül el a konyhában, így mikor pályaválasztásra került a sor nem is volt nehéz döntés, hogy szakács legyen. Azokat bíztatja a szakács szakma választására, akik fegyelmet, pontosságot, precizitást akarnak  tanulni. A tanulás mellett a gyakorlatok alkalmával pedig rengeteg különleges alapanyaggal dolgozhatnak amit talán másként nem is ismerne meg.

Sok helyen tanulhatott, és munka közben leste el az öregebb motoros kollegáitól a fortélyokat. Szerewt kerti zöldségekkel és vajhallal dolgozni. Szakmai példaképe Sárközi Ákos. Tavaly a Bistorant csapatával a DiningCity Országos Éttermi hetén második helyezést értek el. Céja, hogy, más országok konyhaművészetét is megismerje.


Szavazni a jelöltek regisztrációs számának elküldésével lehet.

A számot elküldhetik SMS-ben a 30/299-8888-as számra, az a szavazat 5 pontot fog érni.

Azok akik a Rádió 88 APPon (iphone android )keresztül adja le a voksát, az 2-2 pontot fog érni a végelszámolásnál.

A Facebook Rádió 88-as oldalán elhelyezett galériában felrakott fényképekre leadott lájkok 1-1 pontot fognak érni.