00:00 - 05:55 Zenemix 05:55 - 06:02 Szeged és környékének legfontosabb hírei 05:55 - 09:55 Cafe 88 Heti műsor

Mézeskalács – adomány – karácsonyi ebéd

Szeged Első Lions Klubja a Vöröskereszt a Szegedi Városkép és Piac Kft és a Rádió 88 összefogásával  idén is felállítottuk a Dóm téren a Szeretetkuckót.

Minden évben más a Szeretetkuckó küldetése, és a gyűjtések, adományok is más-más célt szolgálnak.

Idén négy szegedi cukrászda készített és ajánlott fel mézeskalácsokat. A mézeskalácsok befejezésre várnak, így a díszítésükhöz szükséges cukormáz és díszítő elemek a Cukrászdiszkontból érkeztek.  Akik eljönnek a Szeretetkuckóhoz azok ingyen kapnak mézeskalácsot, amit saját kezűleg díszíthetnek, tehetnek egyedivé.  A süteményekből akár azonnali ajándék, vagy csak egy kedves meglepetés is lehet. Az elkészült mézeskalácsokért cserébe csak némi készpénzes felajánlást kérünk. Az adományokat a Vöröskereszt kezeli.

A mézeskalácsokat köszönjük a Bányai Cukrászdának, a Dóm Cukrászdának, a Virág Cukrászdának és az A Cappella Cukrászdának.

A Szeretetkuckó a szegedi Adventi koszorú és a Szalmalabirintus között található a Dóm jobb oldali tornyával szemben. December 20-ig minden nap nyitva leszünk 15 órától 20 óráig. 

Az összegyűjtött adományból Karácsonyi ebédet adunk ötszáz rászorulóknak.

A Vöröskereszt munkatársai  felkeresik és kiválasztják a személyeket, átadják nekik a meghívókat, és a József Attila Tudományos és Információs Központban megvendégeljük őket karácsony előtt.

A Kastélykert Fogadó megfőzi a legtartalmasabb gulyáslevest, elkészíti az ünnepi bejglit, amit a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai fognak felszolgálni.

A TIK auláját a Praktiker segítségével rendezzük be.

A szegedi egyetemisták könyveket gyűjtenek december 21-ig amelyből majd minden család az érdekődésének megfelelően tud választani ajándékot, ebéd után.

A Szeretetkuckóban és a Karácsonyi ebédnél is találkozhatnak a Rádió 88 műsorvezetőivel, munkatársaival akik szintén aktívan veszik ki a részüket a karácsonyi jótékonysági akciónkból.