18:00 - 21:00 I LOVE SZEGED 21:00 - 23:00 SzegedEst 23:00 - 23:59 Zenemix Heti műsor

Több mint 400 fiatal úszó ugrik vízbe a héten a Tiszavirág Sportuszodában

A Tiszavirág Sportuszoda ad otthont az első alkalommal kiírt utánpótlás rövidpályás országos úszó bajnokságnak. Holnaptól szombatig gyerek, serdülő és ifjúsági korosztályú úszók mérik össze tudásukat, a 25 méteresre “rövidített” nagymedencében. Összesen 61 egyesület 422 versenyzője 1800 alkalommal rajtol majd a szegedi létesítményben.

A HAÁSZ SZUE elnöke, Nagy Attila elmondta, a Magyar Úszó Szövetség a nemzetközi tendenciák miatt érezte fontosnak, hogy az utánpótlás számára is biztosítsanak rövidpályás versenyzési lehetőséget. Hagyományteremtő szándékkal rendezik tehát ezt az országos bajnokságot. Az eddigi szegedi szervezések elismeréseként a szövetség bizalmát fejezte ki, már a jövő évi ob-rendezést is Szegednek ítélték – nyilatkozta a vezető.

A 14 fős szegedi csapatban ott lesz a 16 éves Pádár Nikolett is, aki nemrég a felnőtt rövidpályás ob-n védte meg bajnoki címét 200 méter gyorson, illetve már rövidpályás Európa- és világbajnokságon is szerepelt – a kontinensviadalon egyéniben, a vb-n pedig a váltóval ért el 5. helyezést.

A délelőtti és délutáni programokat a Magyar Úszó Szövetség YouTube-csatornáján élőben lehet követni.