00:00 - 05:55 Zenemix 05:55 - 06:02 Szeged és környékének legfontosabb hírei 06:02 - 06:55 Zenemix Heti műsor

Workshop eleink konyhatechnikáiról Hódmezővásárhelyen

Az élelmiszer-tartósítás hagyományos módszereiről szólt a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum munkatársai szervezésében a Népművészeti Tájházban megrendezett Nyári konyha programsorozat második foglalkozása. Most a résztvevők zöldséget fermentáltak és házi fűszersót is készítettek. Terendi Viktória, a Tornyai János Múzeum néprajzkutatója elmondta, amikor a családok még nem használtak hűtőszekrényt, számos más módját alkalmazták az élelmiszerek tartósításának. Ezek között említette a sózást, a füstölést és az aszalást, és az egyik legfiatalabb módszert, a gyümölcsök tartósítását cukros befőzéssel.