Adástelefonszám: +36 62 / 444 088

Idén is tömegeket vonzott a szentelt halászlé

Immár csaknem három évtizede él az a különleges hagyomány a Roosevelt téri Halászcsárdánál, amelyben Szeged egyik legismertebb ünnepi fogását nemcsak megfőzik, hanem meg is áldják. A Delmagyar.hu azt írta, december 24-én ismét hosszú sorok kígyóztak a csárda előtt: családok, idősek, fiatalok várták türelmesen, hogy szentelt halászlé kerülhessen az ünnepi asztalra. A szertartást Kondé Lajos, a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális helynöke, a Szegedi Székesegyház plébánosa végezte. A szentelés során nemcsak a halászlé, hanem a kenyér és a só is áldást kapott, hangsúlyozva az ünnepi asztal és a közös étkezés lelki jelentőségét.

Műsor:
Következik: