Adástelefonszám: +36 62 / 444 088

Mégsem annyira károsak a feldolgozott élelmiszerek az egészségre egy friss kutatás szerint

Mégsem annyira károsak a feldolgozott élelmiszerek az egészségre, Egy friss kutatási eredmény szerint. Igaz, a mértékletes fogyasztás itt is kulcsfontosságú. A vizsgálatban 47 egészséges felnőtt vett részt. Minden résztvevő két különálló, hathetes diétát követett, amelyek palmitinsavban vagy sztearinsavban gazdag zsírokból készült muffinokat és kenhető krémeket tartalmaztak. A kutatók ezután vizsgálták a koleszterinszintet, a triglicerideket, az inzulinérzékenységet, a májzsírszintet, a gyulladást és az érrendszer működését. Az eredmények nem mutattak ki érdemi különbséget a kétféle zsír között a vér koleszterinszintjében vagy a trigliceridszintben.

Műsor:
Következik: