Az élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági előírások betartása, a nyomonkövethetőség biztosítása és a megfelelő konyhatechnológia alkalmazása érdekében a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság országos ellenőrzést rendelt el a gyrost árusító éttermekben és büfékben – közölte a hatóság. Az utóbbi időben több probléma is felmerült a gyros készítésével és árusításával kapcsolatban, ezért a gyrososok most fokozott hatósági figyelmet kapnak. Az ellenőrzésekből ugyanis kiderült, hogy több esetben megszakadt a hűtési lánc, nem tudták megfelelően igazolni a hús eredetét, vagy gondok voltak a konyhák tisztaságával. Az eddig lefolytatott hatósági ellenőrzések csaknem 70 százalékánál találtak kifogásolni valót az ellenőrök.
Országos vizsgálatot rendeltek el a gyrost árusító éttermekben és büfékben
2025-11-03