16:00 - 18:00 Let’s GO! 18:00 - 21:00 I LOVE SZEGED 21:00 - 23:00 SzegedEst Heti műsor

Szájmaszk, tégla, műbőr és kozmetikum is lehet abból, amit kidobunk a szemétbe

Évente több mint 120 kiló élelmiszert dobunk fejenként a kukába: az elkészült ételek közel 20 százaléka szemétként végzi. A pazarlás nő, de a kreatív megoldások száma is: világszerte egyre több kezdeményezés irányul arra, hogy minél jobban hasznosítsák az élelmiszer-, illetve a feldolgozás során keletkező, mezőgazdasági hulladékot. Logikus lépés, hogy az élelmiszerhulladékból valami olyat alkossanak, amivel a műanyagot lehet helyettesíteni: így például készülnek már olyan, biológiailag lebomló tányérok és evőeszközök, amelyek a malmok működése során keletkező búzakorpából, vagy éppen kukorica-maradványokból készülnek. Ezeket akár meg is lehetne enni.