09:00 - 13:00 Hello Szeged! 13:00 - 16:00 Vaffer Mixer 16:00 - 18:00 Let’s GO! Heti műsor

A Rádió 88 története

A Rádió 88 nevét alapítónk, Tóth András a rádióamatőrös múltjából vette. A 88-as kód a legbelsőségesebb üdvözlés, amit rádióamatőrök használnak egymás között. Jelentése: ölelés, csók.

1990. júniusában az akkori Szegedi Ipari Vásár rendezvényeihez kapcsolódva, az akkori engedélyszerzési lehetőségeknek megfelelően 10 napra állt össze tapasztalt szegedi rádiósokból egy baráti társaság, hogy a Tóth András vezette Telekom Kft műszaki hátterével Szegeden először indítsanak privát helyi rádiót. A következő megszólalásra csaknem napra pontosan 2 évet kellett várni, de ettől kezdve lassan egyre gyakoribbak lettek a néhány napos adások. 

1994. őszétől szinte megállás nélkül szólt a Rádió 88, igaz néha változó frekvencián és nem mindig egész nap. 
1995. augusztusától már állandó frekvencián, de még a kor magyar szokásának megfelelően részműsoridőben, naponta 17 és reggel 5 óra között. Ebben az időben már komoly ismertséget és – a kedvezőtlen adásidő ellenére – komoly hallgatottságot értünk el.

1998. nyarán az ORTT pályázatot írt ki a korábban már használt, de ekkor üresen álló szegedi frekvenciára, a 95,4 MHz-re, amelyre a Rádió 88 tulajdonosa, a Telekom Kft is pályázatot nyújtott be és amelyet meg is nyert. A Telekom Kft. 7 évre szóló műsorszolgáltatási szerződést kötött az ORTT-vel.

1999. január 13.-án, szerdán reggel elindult az FM 95.4 Rádió 88 adása.

Műsorunk kb. 80 %-át a több korosztály igényei alapján szerkesztett zene teszi ki. Elsődlegesen a 18 és 45 év közötti korosztály igényeinek szeretnénk megfelelni, de senkit nem szeretnék kirekeszteni hallgatóink közül, aki szívesen hallgatja a dallamos, lendületes pop- és rockzenét.

A műsor szöveges részében elsősorban hasznos információkkal, friss hírekkel és szórakoztató beszélgetésekkel szolgálunk hallgatóinknak, nagy hangsúlyt fektetve a helyi jellegre. A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Médiatanács Támogatási Program támogatásával nagyon sok közszolgálati műsort tudunk készíteni, amelyek a környezetvédelemtől a kultúráig számos területet felölelnek.