00:00 - 05:30 Zenemix 06:00 - 06:07 Szeged és környékének legfontosabb hírei 05:30 - 09:00 Café 88 Heti műsor

Környezetvédelem az élelmiszeriparban címmel tartott tréninget a kamara

Vállalkozások, élelmiszermérnöki szakemberek és ösztöndíjas diákok részvételével zajlott a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Környezetvédelem az élelmiszeriparban című tréningje. Az eseményen olyan témákhoz került közelebb a hallgatóság, mint a körforgásos gazdaság, a környezeti hatások szerepe az élelmiszeriparban vagy a termékek életciklus-elemzése. A prezentációkból kiderült például, hogy a világon feleslegesen felhasznált termőterület 150-szer akkora, mint Magyarország, illetve, hogy a hazánkban termelt élelmiszer hulladék mennyisége éves szinten eléri az 1,8 millió tonnát.